Voorgerecht | 75 minuten | 4 personen
3 à 4 preien, afhankelijk van de dikte
1 stengel bleekselderij.
2 eieren
2 dl slagroom
1,5 ons geraspte kaas
bladerdeeg, diepvries (plakjes) of koelvers (rol)
paneermeel
peper en zout
olijfolie
Een klassieker waar je maar niet genoeg van krijgt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de prei in ringen en was deze goed met koud water. Snijd de bleekselderij in kleine
blokjes.
Smoor de prei en bleekselderij in olijfolie zonder ze te laten kleuren.
Ondertussen in een kom de eieren en de room loskloppen.
Voeg zout en peper toe.
Als de groenten gaar zijn, even laten uitlekken in een vergiet en laten afkoelen. Vet een
quichevorm in met een beetje boter. Bekleed deze met bladerdeeg, prik met een vork gaatjes
in de bladerdeegbodem en bestrooi deze dun met paneermeel.
Leg dan het prei-bleekselderijmengsel erop, giet het ei-roommengsel erover heen, plus de
geraspte kaas en leg er nog wat strookjes bladerdeeg bovenop.
Bak ongeveer 30 minuten af in de oven.
*Tip. Droge mousserende wijn is een gastronomische kameleon en past bij heel veel
gerechten.
Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:
Droge (brut) mousserende wijn is een aanrader. En dat hoeft beslist geen Champagne te zijn.
Ook een goede cava wordt blij van prei. Zo ook sekt uit Duitsland of Oostenrijk. ‘Gewone’
wijnen maar ongewoon goed combinerend zijn Gewurztraminer uit de Elzas of Soave uit
Italië.
3 à 4 preien, afhankelijk van de dikte
1 stengel bleekselderij.
2 eieren
2 dl slagroom
1,5 ons geraspte kaas
bladerdeeg, diepvries (plakjes) of koelvers (rol)
paneermeel
peper en zout
olijfolie
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.