Nu nog open van woensdag tm zaterdag vanaf 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Preitaart

Voorgerecht | 75 minuten | 4 personen

Ingrediënten

3 à 4 preien, afhankelijk van de dikte

1 stengel bleekselderij.

2 eieren

2 dl slagroom

1,5 ons geraspte kaas

bladerdeeg, diepvries (plakjes) of koelvers (rol)

paneermeel

peper en zout

olijfolie

Bereidingswijze

Een klassieker waar je maar niet genoeg van krijgt.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de prei in ringen en was deze goed met koud water. Snijd de bleekselderij in kleine

blokjes.

 

 

Smoor de prei en bleekselderij in olijfolie zonder ze te laten kleuren.

Ondertussen in een kom de eieren en de room loskloppen.

Voeg zout en peper toe.

 

 

Als de groenten gaar zijn, even laten uitlekken in een vergiet en laten afkoelen. Vet een

quichevorm in met een beetje boter. Bekleed deze met bladerdeeg, prik met een vork gaatjes

in de bladerdeegbodem en bestrooi deze dun met paneermeel.

 

 

Leg dan het prei-bleekselderijmengsel erop, giet het ei-roommengsel erover heen, plus de

geraspte kaas en leg er nog wat strookjes bladerdeeg bovenop.

Bak ongeveer 30 minuten af in de oven.

 

*Tip. Droge mousserende wijn is een gastronomische kameleon en past bij heel veel

gerechten.

 

Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:

Droge (brut) mousserende wijn is een aanrader. En dat hoeft beslist geen Champagne te zijn.

Ook een goede cava wordt blij van prei. Zo ook sekt uit Duitsland of Oostenrijk. ‘Gewone’

wijnen maar ongewoon goed combinerend zijn Gewurztraminer uit de Elzas of Soave uit

Italië.

 

Ingrediënten

3 à 4 preien, afhankelijk van de dikte

1 stengel bleekselderij.

2 eieren

2 dl slagroom

1,5 ons geraspte kaas

bladerdeeg, diepvries (plakjes) of koelvers (rol)

paneermeel

peper en zout

olijfolie

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.