Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
1 teentje knoflook, fijngesneden 250 ml dikke yoghurt
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
450-650 g groene asperges, schoongemaakt 5 cm verse gemberwortel, geschild en
geraspt
1,5 l groentebouillon
1 bosje waterkers, harde stelen verwijderd,
1 handje apart voor de garnering 2 el koudgeperste olijfolie
zout
zwarte peper, versgemalen
1⁄2 bosje munt, blaadjes grofgescheurd 1 tl zwart sesamzaad of nigellazaad,
geroosterd
1 el citroensap cayennepeper
* Wil je de soep iets vullender maken? Schep dan 1 geraspte courgette en wat voorgekookte bulgur door de soep (gebruik voor elke kom 3 ruime eetlepels).
Roer de knoflook door de yoghurt en schep het geheel in een natte doek, die je in een bolzeef legt Plaats de zeef boven een kom en laat de yoghurt een nacht uitlekken in de koelkast
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan of hapjespan Fruit hierin al roerende 2 minuten de ui Snijd de asperges in gelijke stukken van 2 tot 3 cm Draai het vuur iets hoger en schep de asperges en gember door de ui in de pan Schenk er de hete bouillon bij Breng aan de kook en zet het vuur iets lager Kook de stukken asperge met het deksel op de pan in ca 5 minuten gaar
Draai het vuur uit en schep er de waterkers door Houd daarbij een handjevol apart voor de garnering Pureer de soep met een staafmixer glad Roer er de olijfolie door Proef en breng de soep op smaak met zout en peper Houd de soep met het deksel op de pan warm
Schep de uitgehangen yoghurt over in een kom en meng er de munt, sesam- zaadjes en het citroensap door Breng de hangop verder op smaak met een snuf cayennepeper en zout
Serveer de soep met een royale lik muntyoghurt in voorverwarmde kommen Garneer met de achtergehouden waterkers en druppel er nog wat extra olijfolie op* Lekker met afgebakken brood
1 teentje knoflook, fijngesneden 250 ml dikke yoghurt
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
450-650 g groene asperges, schoongemaakt 5 cm verse gemberwortel, geschild en
geraspt
1,5 l groentebouillon
1 bosje waterkers, harde stelen verwijderd,
1 handje apart voor de garnering 2 el koudgeperste olijfolie
zout
zwarte peper, versgemalen
1⁄2 bosje munt, blaadjes grofgescheurd 1 tl zwart sesamzaad of nigellazaad,
geroosterd
1 el citroensap cayennepeper
* Wil je de soep iets vullender maken? Schep dan 1 geraspte courgette en wat voorgekookte bulgur door de soep (gebruik voor elke kom 3 ruime eetlepels).
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.