Het vuur is nooit ver weg bij Patrick Nugter: eerst was hij een gerenommeerd chef-kok (en lid van de vrijwillige brandweer), later werd hij brandweerman van beroep (die ook altijd nog graag achter het fornuis staat). Deze veelzijdigheid maakt Brandstof tot een uniek boek: smaakvolle no-nonsense recepten van de ‘oude’ chef-kok worden afgewisseld met originele verhalen van de brandmeester – af en toe kritisch, dan weer komisch, en soms aangrijpend.
Van blussen tot afblussen, Nugter beleeft alles met een vurige passie die aanstekelijk is voor iedere thuiskok met een beetje lef. Want zeker geldt ook in dit geval: als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan uit de keuken.
Patrick Nugter (Wervershoof, 1965) was chef-kok in Michelin-restaurants van Hotel de l’Europe*, het Amstel Hotel** en De Oude Rosmolen**. In 2002 maakte hij de carrière-switch tot brandweerman, bij de Brandweer Amsterdam. In 2020 werd hij gepromoveerd tot bevelvoerder en brandmeester.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.