Meneer Hamersma en ik vierden afgelopen najaar dat we – geloof het of niet – inmiddels 50 jaar bij elkaar zijn. Traditioneel zetten we dergelijke hoogtijdagen luister bij met een reis naar het buitenland met het hele gezin, inmiddels bestaand uit kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen. En nu zal het je niet verbazen dat die trips altijd gastronomisch waren gekleurd. Deze brachten ons onder andere naar New York, Sydney, Parijs, Kopenhagen en San Sebastian.
Het komende uitstapje gaat richting Griekenland. Natuurlijk zijn er op onze vakantieplek goede restaurants in de buurt – dat is al gecheckt – en zorgen de kinderen er bij wijze van cadeau voor dat er een aantal dagen ook een kok aan huis komt. Maar… toch ga ik daar ook zelf wat koken. Zodoende ben ik lekker aan het proefdraaien uit Grieks! van Georgina Hayden.
Uit haar nieuwste heb ik al de lamsgehaktballetjes met kikkererwten gemaakt. En de geroosterde biet met gekaramelliseerde hazelnoten plus de aardappelschotel met geroosterde citroen, oregano & feta. Als je ze zelf maakt zul je ontdekken dat je eigenlijk geen restaurant in de buurt of kok aan huis nodig hebt.
Maar dat ga ik de kinderen niet vertellen.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.