Nu nog open van woensdag tm zaterdag vanaf 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Het kookboek van Nederland - Garrelt Verhoeven, Jonah Freud

 39,99 In winkelwagen

Het kookboek van Nederland - Garrelt Verhoeven, Jonah Freud

Onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten

Kookboeken verbinden al vijf eeuwen generaties Nederlanders. Ze gaan over van grootouder op kleinkind, van chef op sous-chef. En terwijl oude culinaire tradities voortleven, ontstaan er nieuwe. Want kookboeken slaan ook culturele bruggen, nu misschien meer dan ooit tevoren. Kugel met peren, pom en sambal zijn net zo Nederlands als pannenkoeken en boerenkool.

Culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven presenteren hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze vertellen over de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte, culinaire handboeken voor professionele koks en keukenmeiden van de aristocratie, tot de bestsellers van hedendaagse sterren als Yvette van Boven en Yotam Ottolenghi.

Dit boek is niet alleen een culinaire tijdreis, je kunt er ook zelf mee aan de slag. Jonah Freud brengt uit elk kookboek een bijzonder gerecht tot leven. Van de oliebollen van de ‘volmaakte Hollandsche keukenmeid’ of een klassieke kip met oesters, tot kleverige chocoladepudding van Nigella Lawson en een bord traag gegaarde rendang padang. Ontdek hoe de gerechten van het verleden de smaken van Nederland zijn geworden.

 39,99
Momenteel uitverkocht, maar neem vooral contact op, wellicht is het nog na te bestellen.
Specificaties
Auteur
Garrelt Verhoeven, Jonah Freud
ISBN
9789401492508
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.