In dit boek neem ik je mee naar de wondere wereld van vegetarische gerechten buiten het standaard vega-schap. Met de worstjes en burgers uit dit schap is niks mis, maar er is zoveel meer verrukkelijks te vinden waar geen look-a-like van vlees aan te pas hoeft te komen.
Ik laat je zien dat bijvoorbeeld tofu en tempeh door een variatie aan bereidingswijzen om te toveren zijn tot smaakvolle, dagelijks te gebruiken ingrediënten, variërend van een knapperige taco-vulling tot cheese onion bites als onderdeel van een traybake. Ook peulvruchten kunnen de ster zijn van een gerecht, bijvoorbeeld verwerkt in een edamame katsu-burger of een spicy paddenstoelen-linzenstoof.
Zo kwam ik tot de volgende 36 groenterijke wereldse recepten, waar een curryfanaat maar ook een pastaliefhebber van kan genieten. Ze zitten bomvol voedingsstoffen die de gezondheid van je hersenen ten goede komen – iets wat voor mij na een hersenbloeding in het najaar van 2020 nog belangrijker is geworden. Bovendien draag je met het volgen van deze recepten je steentje bij aan een gezondere planeet.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.