Van korrel tot borrel leidt je door de geschiedenis van het ‘druppelke’ en langs een 25-tal gepassioneerde stokers en distilleerders.
Het resultaat? Een bonte waaier aan drankjes die het ooit klassieke en populaire borreltje nieuw leven inblazen.
Vaak liggen jeneverstokerijen in een prachtige streek of beschikken ze over een indrukwekkende infrastructuur. Waarom zouden de stokerijen geen uitstapje waard zijn, gevolgd door een proeverij?
En voor wie helemaal de smaak te pakken krijgt, is er na elk hoofdstuk een passend jeneverrecept. In een apart gastronomisch luik gaan drie chef-koks creatief aan de slag met jenever. De vele schitterende foto’s van Philippe Debeerst brengen het verhaal smaakvol in beeld. Een boek om van te proeven. Gezondheid!
STEFAAN VAN LAERE schrijft voor magazines, kranten en literaire tijdschriften. Hij is thrillerauteur: bij Davidsfonds/Literair verscheen van hem Botero, Tango mortale en Koudvuur. Van Laere is ook is schrijver van populaire boeken over whisky en tango. Hij liet zich vanuit zijn passie voor malt whisky verleiden door jenever, eveneens een hoogwaardig distillaat.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.