Een liefdesbrief aan auteur Andrea Pons’ geboorteland Mexico, dit prachtige kookboek verweeft verhalen over de immigratie van haar familie naar de VS met 75 heerlijke recepten van drie generaties vrouwen in haar familie. Auteur en foodstylist Andrea Pons begon dit Mamacita-project in 2018 om de recepten te documenteren die ze opgroeide met eten in Mexico, en ze merkte dat het al snel een manier werd om opnieuw contact te maken met haar familie en Mexicaanse erfgoed. Toen Andrea en haar familie tijdens de COVID-19 pandemie door het Amerikaanse immigratiesysteem moesten navigeren om deportatie te voorkomen en in het land te kunnen blijven waar ze al meer dan twintig jaar wonen, werd dit boek ook een roep om steun. Andrea verkocht zelfgepubliceerde exemplaren om de aanzienlijke juridische kosten van haar familie te financieren. Meer dan een prachtig kookboek is dit boek een liefdesbrief aan Andrea’s vaderland Mexico en een inspirerende viering van haar geadopteerde thuis in de VS, met aandacht voor drie generaties vrouwenkoken in haar familie. De recepten omvatten Elote Mexicano (Mexicaanse straatmaïs), Sopa de Fideo (Mexicaanse noedelsoep), Albondigas en Chipotle (gehaktballen in Chipotle-saus), de beroemde Rosca de Naranja (sinaasappelcake) uit Andrea’s grootmoeders bakkerij in Mexico, en nog veel meer.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.