Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Pottenkijken in Zeeuws-Vlaanderen -

 33,50 In winkelwagen

Pottenkijken in Zeeuws-Vlaanderen -

Met Pottenkijken lanceert fotograaf Mark Neelemans z’n gloednieuw kookboek vol héérlijke recepten van maar liefst dertig verschillende chefs. Bakermat van de keuken die hij centraal stelt is Zeeuws-Vlaanderen. Resultaat is een oer Zeeuws-Vlaams kookboek met een inspirerend voorwoord van Sergio Herman.

Pure C, Kromme Watergang, Á Table, ‘t Vlasbloemeke, La Trinité, De Vijverhoeve… om er maar een paar te noemen. Zeeuws-Vlaamse chefs geven hun recepten prijs. De mooiste gerechten met oer-Zeeuwse ingrediënten als zeekraal, mosselen, rabarber, kreeft, lam en nog veel meer prachtige producten vanuit de Zeeuwse zee en grond, zo op het bord. Om je vingers bij af te likken. Het boek bestaat steeds uit drie componenten. Allereerst een verhaal over de chef, opgetekend door Sandra Cornelissen. Daarna volgt een recept, vervolgens richt de schijnwerper zich op een product. Zo deelt Tom Vinke van Tom’s Hidden Bistro in Slijkplaat zijn recept voor een Zeeuws-Vlaamse bouillabaisse en zoomt het boek daarna verder in op de kokkel. Yannick Mahu – van voorheen Petrus & Paulus Hoeve in Lamswaarde en nu Bar Goed – vertelt over een Zeeuws-Vlaamse curry en vervolgens over zeekraal. Alle recepten zijn voorzien van wijnadvies van Wijnhandel Herman in Axel. Sabine Verburg van Zeker Zeeuws heeft de input voor de zeeuwse producten aangeleverd. De vormgeving was in handen van Suzanne Neelemans.

 33,50
Momenteel uitverkocht, maar neem vooral contact op, wellicht is het nog na te bestellen.
Specificaties
ISBN
9789090324777
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.