‘Heb je een saus dan heb je een gerecht’ liet Eric van Loo, de chef van restaurant Parkheuvel** ooit optekenen in zijn boek Sauzen. Van Loo poneerde daarin overigens nog een oneliner: ‘Als je een mooi stuk vlees hebt en je doet daar een bochtsaus bij dan heb je een rukgerecht.’
Meneer Hamersma wil daar op zijn beurt graag nog iets aan toevoegen: ‘Wie de verkeerde wijn bij een saus schenkt, is geschift.’ Maar daar gaat het nu niet over.
Enfin, jarenlang was Sauzen het houvast voor een ieder die een ‘gerecht’ wilde maken. Including me. Maar op een gegeven moment was dat uitverkocht. Herdrukt werd het niet. En hoe vaak ik daarna ‘nee’ moest verkopen. Daar werd ik nou weer geschift van.
Hoe dan ook, gelukkig is daar onze vriend Julius Jaspers. Van zijn hand verscheen Sausbijbel, de Heilige Schrift voor amateurkoks en professionals. Aanrader. En niet alleen omdat JJ onze vriend is.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.