Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Over: Judith Cyrus

Koken en eten zijn voor mij een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik ben opgegroeid in een Surinaams gezin in Noord-Holland. Mijn moeder (Oma Kate) heeft ons opgevoed met Pom, Bakkeljauw en Moksi-alesie, maar ook met oesters, asperges en een goed glas wijn.

Tijdens het samen koken en eten, is ook samen praten belangrijk. Dat is waarom ik op verzoek keukentafelgesprekken organiseer; heb je een gezelschap (vrienden, familie) waar je graag een onderwerp mee wilt bespreken; tijdens een gezamenlijke maaltijd begeleid ik jullie gesprek. Om deze gesprekken te begeleiden heb ik de driejarige opleiding Professioneel Communiceren van Phoenix Opleidingen gevolgd.

In 2017 ben ik &Judith gestart. De bedrijfsnaam begint met & omdat ik altijd samenwerk met anderen: deelnemers aan mijn workshops, kookstudio’s, collega’s en natuurlijk familie. Vanuit mijn cultuur is het logisch dat de familie komt helpen als er gekookt wordt: samen eten is samen koken. Sindsdien verzorg ik workshops Surinaams, Ottolenghi (in 2018 heb ik stage gelopen in Nopi, een Ottolenghi restaurant in Londen en in 2019 heb ik voor hem en 50 genodigden mogen koken uit zijn boek Simpel) en vegan (deze laatste regelmatig met Alexandra Penrhyn Lowe, auteur van oa kookboek Gewoon vegan). Daarnaast kook ik regelmatig voor private dinings – zowel bij mensen thuis als in de kookstudio van Mevrouw Hamersma.

In januari 2021 is mijn eerste kookboek verschenen: Paramaribo, een culinaire smeltkroes. In augustus van datzelfde jaar verscheen de derde druk en daar ben ik erg trots op. Rond de verschijning van mijn boek ben ik veel in de publiciteit geweest. Daarnaast heeft mijn kookboek geresulteerd in een wekelijkse column in dagblad Trouw.

Vanaf zomer 2021 kun je me op werkdagen vinden in mijn nieuwe onderneming: lunchroom De Buitenvrouw in Bos en Lommer (Nieuwpoortkade 2a, naast de Haarlemmerweg).

Tot slot in het kort mijn loopbaan: ik heb allround catering ervaring opgedaan bij een kleine allround cateraar in de Amsterdamse Jordaan. Parallel daaraan volgde ik de middelbare hotelschool in Amsterdam. Daarna heb ik mijn cateringervaring uitgebreid als manager bij o.a. HMS Host Schiphol en eventmanager bij ABN AMRO Private Clients.

Bekijk de actuele workshopagenda hierBezoek de website van Judith Cyrus

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.