Bijgerecht | 105 minuten | 4 personen
VERS
2-3 kleine tot middelgrote aubergines, in de lengte in plakken, of kleintjes gehalveerd en ingesneden
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, heel fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel fijngesneden munt
2-3 eetlepels granaatappelpitjes
SPECERIJEN
¼ theelepel kurkuma
1 eetlepel garam masala
1 theelepel chilivlokken
VOORRAADKAST
1 eetlepel suiker
3 eetlepels sherryazijn
3-4 theelepels zout, of naar smaak
2 eetlepels olie, plus extra voor invetten
DIT IS EEN AANGEPASTE VERSIE VAN HET POPULAIRE ‘TAWA BAINGAN’. BAK DE AUBERGINEPLAKKEN TOT ZE KNAPPERIG EN GOUDBRUIN ZIJN EN LEG ZE DAN IN DE ZOETE CHILIDRESSING. EET HET ALS EEN WARME SALADE OF ZET HET OP TAFEL ALS BIJGERECHT, BIJVOORBEELD BIJ EEN HETE CURRY, GEBAKKEN PASTEITJES, PITTIG VLEES OF GEBAKKEN VIS. JE KUNT DE DRESSING ER OOK LOS BIJ GEVEN.
Bestrooi de aubergineplakken met wat zout, leg ze in een vergiet die op een kom staat en laat 30 minuten staan. Spoel daarna het zout eraf en dep droog.
Doe de kurkuma en garam masala met de olie in een kommetje en roer tot een pasta.
Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg de sjalotten, knoflook, suiker, azijn, chilivlokken en 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Roer koriander, munt en granaatappelpitjes erdoor.
Wrijf de aubergineplakken aan beide kanten in met de masalapasta.
Zet de grill aan op de hoogste stand en kwast het grillrooster in met plantaardige olie. Leg de aubergineplakken op het rooster en gril ze 8-9 minuten tot ze aan beide kanten mooie zwarte lijntjes hebben; keer de plakken halverwege om.
Leg de aubergineplakken op een bord en schep de dressing erover.
TIP: door de aubergineplakken vooraf met zout te bestrooien haal je het overtollige vocht eruit, waardoor ze beter te grillen zij n. Wel na het afspoelen goed droogdeppen met keukenpapier.
VERS
2-3 kleine tot middelgrote aubergines, in de lengte in plakken, of kleintjes gehalveerd en ingesneden
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, heel fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel fijngesneden munt
2-3 eetlepels granaatappelpitjes
SPECERIJEN
¼ theelepel kurkuma
1 eetlepel garam masala
1 theelepel chilivlokken
VOORRAADKAST
1 eetlepel suiker
3 eetlepels sherryazijn
3-4 theelepels zout, of naar smaak
2 eetlepels olie, plus extra voor invetten
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.