Voorgerecht | 15 minuten | 2 personen
1 hoeveelheid biang biangnoedels (zie pag. 86)
2 tenen knoflook, geraspt
2 lente-uien, in dunne ringen
2 el Szechuan chilivlokken, verkruimeld
2-3 kroppen paksoi, bladeren van elkaar gehaald
4 el neutraal smakende olie
2 el lichte sojasaus
2 el Chinkiang zwarte rijstazijn
1 handvol koriander, grofgehakt, om erbij te serveren
Dit is een snelle, eenvoudige en traditionele manier om een noedelgerecht uit Shaanxi op te dienen. De naam van het gerecht in het Chinees, you po che mian betekent letterlijk ‘olie gieten over met de hand getrokken noedels’. De hete olie zorgt voor een mini vuurwerkshow in de noedelkom zodra de olie in contact komt met de geurige specerijen – de intense geuren die opstijgen uit de kom doen me meteen denken aan de noedelrestaurants in Xi’an.
Kook de biang biangnoedels volgens de aanwijzingen op pagina 89 en giet ze af. Verdeel de noedels over twee kommen. Maak in het midden van beide kommen met noedels een bergje van geraspte knoflook, lente-ui en Szechuan chilivlokken.
Blancheer de paksoi 1 minuut in kokend water en zet hem aan de kant.
Verwarm de neutraal smakende olie in een kleine steelpan tot hij zeer heet is en rookt. Schenk de olie voorzichtig in beide kommen rechtstreeks op het bergje smaakmakers en kijk naar de mini-vuurwerkshow die plaatsvindt. Hussel de gebrande smaakmakers door je noedels, roer de lichte sojasaus en Chinkiang rijstwijn erdoor en leg de paksoi erop.
Serveer de biang biangnoedels bestrooid met de koriander.
1 hoeveelheid biang biangnoedels (zie pag. 86)
2 tenen knoflook, geraspt
2 lente-uien, in dunne ringen
2 el Szechuan chilivlokken, verkruimeld
2-3 kroppen paksoi, bladeren van elkaar gehaald
4 el neutraal smakende olie
2 el lichte sojasaus
2 el Chinkiang zwarte rijstazijn
1 handvol koriander, grofgehakt, om erbij te serveren
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.