Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Bloemkool uit de oven

Uit van

Hoofdgerecht | 25 minuten | 2 personen

Ingrediënten

150 g bloemkool, in de oven gegaard
130 g snijbiet, harde stengels verwijderd, bladeren fijngesneden
85 g kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
2-4 eetlepels tahinidressing (zie blz. 18) • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 komkommer (de kleine Perzische variant, als je die kunt vinden), in plakjes
50 g radijs, in plakjes

Bereidingswijze

Schep de dressing in een glazen pot van 1 liter. Voeg de lenteuitjes toe, gevolgd door de komkommer, radijs, kikkererwten, bloemkool en de snijbiet. Sluit de pot goed af.

 

Deze salade bevat nitraten, waarvan is bewezen dat het de efficiëntie van de spieren verhoogt. Dit kan leiden tot betere sportprestaties en meer uithoudingsvermogen.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

150 g bloemkool, in de oven gegaard
130 g snijbiet, harde stengels verwijderd, bladeren fijngesneden
85 g kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
2-4 eetlepels tahinidressing (zie blz. 18) • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 komkommer (de kleine Perzische variant, als je die kunt vinden), in plakjes
50 g radijs, in plakjes

Zie ook: