Hoofdgerecht | 80 minuten | 4 personen
Zuurkool:
300 g zuurkool
60 g boter
4 uien, gesnipperd
4 stengels bleekselderij, in boogjes
4 jeneverbessen
4 kruidnagels
5 tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblad
½ tl fenegriekzaad
300 ml witte wijn
800 g gekookte witte bonen, uitgelekt
1 bosje dragon, blaadjes geplukt
½ tl gemalen nootmuskaat
Rouille:
1 eidooier
1 el witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
200 ml zonnebloemolie
50 ml olijfolie
2 tenen knoflook, geraspt
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl chilipoeder
sap van ½ citroen
Spoel de zuurkool een paar keer met koud water af. Smelt de boter in een grote pan. Voeg de uien toe en bak glazig.
Voeg de bleekselderij, knoflook, jeneverbessen, kruidnagels, laurier en het fenegriekzaad toe en bak zo’n 5 min op laag vuur.
Voeg de zuurkool toe. Roer zo’n 3 min, tot alles is gemengd. Giet de wijn erbij en kook afgedekt op laag vuur zo’n 20 min.
Voeg de bonen, dragon, nootmuskaat en 700 ml water toe. Kook ongeveer 50 min onafgedekt op laag vuur, tot alles zacht is.
Maak intussen de rouille. Klop de eidooier los met de azijn en mosterd. Giet er al kloppend de twee soorten olie langzaam bij. Klop de overige ingrediënten erdoor.
Rooster de sneetjes stokbrood. Leg ze op een bord. Schep de stoof erop en top af met een eetlepel rouille. Lekker met stokbrood.
Zuurkool:
300 g zuurkool
60 g boter
4 uien, gesnipperd
4 stengels bleekselderij, in boogjes
4 jeneverbessen
4 kruidnagels
5 tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblad
½ tl fenegriekzaad
300 ml witte wijn
800 g gekookte witte bonen, uitgelekt
1 bosje dragon, blaadjes geplukt
½ tl gemalen nootmuskaat
Rouille:
1 eidooier
1 el witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
200 ml zonnebloemolie
50 ml olijfolie
2 tenen knoflook, geraspt
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl chilipoeder
sap van ½ citroen
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.