Hoofdgerecht | 90 minuten | 4 personen
300 g witte bonen uit blik
8 ansjovisfilets, uitgelekt
4 aardappelen
4 wortelen
3 uien
¼ witte kool
4 braadworsten of veganworstjes
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 blik tomaten
750 ml runder- of groentebouillon
3 dl witte wijn
peper en zout
olijfolie
Giet de bonen af en spoel ze goed. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schil de wortelen en snijd ze in dunne schijfjes. Pel en snijd de uien in ringen. Was en snijd de witte kool in fijne reepjes.
Verhit wat olie in een braadpan en bak de worsten op een middelhoog vuur. Als de worsten mooi bruin zijn, haal je ze uit de pan en zet je ze even opzij. Doe eventueel nog wat olie in de braadpan en bak de uien goudbruin. Voeg de ansjovisfilets toe, en de tijm en de laurier. Laat de ansjovis rustig smelten. Voeg de wortel, witte kool, aardappelen en tomaten toe. Meng alles en giet de bouillon en witte wijn erbij. Laat een uurtje garen op laag vuur.
Proef na een klein uur eens van je stoofpot. Is de smaak goed? Voeg dan de bonen eraan toe en roer om. Kruid met peper en zout en voeg dan ook de worsten toe. Laat nog zo’n 5 minuten rustig pruttelen.
Overigens, hoe langer je ’m op laat staan, hoe lekkerder de stoofpot wordt. Serveer met een stuk brood.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.