Hoofdgerecht | 10 minuten | 4 personen
250 g (gemengde) asperges, geschild
6 krabklauwen (of goede kwaliteit krab uit blik)
zout
6 el mayonaise
4 takjes dille, grofgesneden
1⁄2 tl paprikapoeder cayennepeper
1 el rasp van een biologische citroen
4 (verse of warme) sesam- tijger- of briochebollen
roomboter
sriracha of hete pepersaus (optioneel)
Snijd de asperges met een dunschiller in linten en bewaar ze tot gebruik in een kom met ijswater.
Breng water aan de kook. Kook hierin de krabklauwen met 1 el zout in 4-6 minuten gaar. Spoel ze af met koud water.
Tik de klauwen voorzichtig met bijvoorbeeld een hamertje open en haal het vlees eruit.
Meng in een kom het krabvlees met de mayonaise, dille, het paprikapoeder en een snuf cayennepeper.
Breng op smaak met citroenrasp en naar wens wat zout.
Snijd de broodjes doormidden, besmeer met een lik roomboter en schep op alle helften een ruime eetlepel krabsalade.
Voor wat extra pit voeg je naar smaak wat sriracha of hete pepersaus toe. Garneer met de aspergelinten.
250 g (gemengde) asperges, geschild
6 krabklauwen (of goede kwaliteit krab uit blik)
zout
6 el mayonaise
4 takjes dille, grofgesneden
1⁄2 tl paprikapoeder cayennepeper
1 el rasp van een biologische citroen
4 (verse of warme) sesam- tijger- of briochebollen
roomboter
sriracha of hete pepersaus (optioneel)
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.