Voorgerecht | 60 minuten | 4 personen
12 stuks
1 el plantaardige olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 cm gemberwortel, fijngesneden
150 g witte kool, fijngesneden
2 grote wortels, julienne
100 g taugé
100 g shiitakes, in plakjes
1 selderijstengel, julienne
4 lente-uien, in dunne ringen
1 el lichte sojasaus
2 tl maizena
24 loempiavellen (15 cm)
2 eiwitten
arachide- of zonnebloemolie.
Extra lekker met zoete mosterdsaus: roer 1 el hete gele mosterd, 2 el mirin, 1 tl lichte miso, 1 el rijstazijn en 2 tl honing door elkaar. Of neem je favoriete chilisaus.
Verhit de olie in een wok. Voeg knoflook, gember, kool, wortel, taugé, shiitakes, selderij en lente-ui toe. Bak in 3-4 min glazig en voeg een mengsel toe van de sojasaus en de maizena.
Haal de pan van het vuur en doe de groenten in een kom. Laat afkoelen in de koelkast. Giet het overtollige vocht af.
Leg een loempiavel met een punt naar je toe. Bestrijk het hele oppervlak met losgeklopt eiwit. Leg er nog een vel op en herhaal. Verdeel 2 el van de vulling over het onderste 1/3 deel van de vellen.
Vouw de onderste punt over de vulling heen. Vouw de zijkanten nu ook over de vulling, als een envelop, en rol de loempia strak op. Bestrijk de naad van de loempia met eiwit.
Verhit de olie in een wok tot 180 graden. Frituur 5 à 6 loempia’s per keer tot ze goudbruin en krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met saus naar keuze.
12 stuks
1 el plantaardige olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 cm gemberwortel, fijngesneden
150 g witte kool, fijngesneden
2 grote wortels, julienne
100 g taugé
100 g shiitakes, in plakjes
1 selderijstengel, julienne
4 lente-uien, in dunne ringen
1 el lichte sojasaus
2 tl maizena
24 loempiavellen (15 cm)
2 eiwitten
arachide- of zonnebloemolie.
Extra lekker met zoete mosterdsaus: roer 1 el hete gele mosterd, 2 el mirin, 1 tl lichte miso, 1 el rijstazijn en 2 tl honing door elkaar. Of neem je favoriete chilisaus.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.