Hoofdgerecht | 40 minuten | 6 personen
1 eetlepel korianderzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1 eetlepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
½ theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen chilipeper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1 grote rode ui, in dunne ringen
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel grove mosterd
210 g gekookte kikkererwten
150 g gekookte kidneybonen
150 g gekookte zwarte mungbonen
2 groene piripiri’s of rawits, fijngehakt
200 ml water
2 eetlepels tomatensaus
2 tomaten, in partjes
100 ml kokosroom
100 ml slagroom
2 gedroogde rode chilipepers
2 theelepels kruidenzout
1 theelepel mosterdolie
1 theelepel kristalsuiker
ghee om te bakken
Garnering
gehakte noten (bijv. pistachenoten,
cashewnoten of amandelen)
korianderblaadjes
ringen rode ui
Een wat luxere dhal die vooral in het noorden van India en Bangladesh wordt gegeten. Je kunt er paneer op doen om het nog feestelijker te maken. Als je een veganistische versie van dit gerecht wilt, laat je de room weg en verhoog je de hoeveelheid kokosroom tot 200 ml.
Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord. Verhit wat ghee in een pan en bak de rode ui, knoflook, gemberpasta en mosterd 2 minuten op hoog vuur. Voeg de specerijen toe en bak nog 2 minuten. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.
Voeg de kikkererwten, bonen, piripiri’s, het water en de tomatensaus toe. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen op middelhoog vuur, tot de saus dik is. Doe de tomaten erbij en laat 5 minuten pruttelen.
Roer de kokosroom, slagroom, gedroogde chilipeper, het kruidenzout, de mosterdolie en suiker erdoorheen. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Garneer tot slot met noten, koriander en ringen rode ui.
1 eetlepel korianderzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1 eetlepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
½ theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen chilipeper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1 grote rode ui, in dunne ringen
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel grove mosterd
210 g gekookte kikkererwten
150 g gekookte kidneybonen
150 g gekookte zwarte mungbonen
2 groene piripiri’s of rawits, fijngehakt
200 ml water
2 eetlepels tomatensaus
2 tomaten, in partjes
100 ml kokosroom
100 ml slagroom
2 gedroogde rode chilipepers
2 theelepels kruidenzout
1 theelepel mosterdolie
1 theelepel kristalsuiker
ghee om te bakken
Garnering
gehakte noten (bijv. pistachenoten,
cashewnoten of amandelen)
korianderblaadjes
ringen rode ui
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.