Hoofdgerecht | 40 minuten | 2 personen
300 g bimi (of broccoli)
150 g caulilini (lange bloemkoolstammetjes) of een kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
150 g shiitake, heel
3 tenen knoflook, geraspt
3 laurierblaadjes
2 el zonnebloem- of olijfolie
2 el Chinese of blanke azijn
1 el donkere sojasaus
OPDIENEN MET
3 lente-uitjes, in dunne ringen rijst
Ik kwam adobo voor het eerst tegen in Niki Segnits De Smaakbijbel: het is vlees, meestal varkensvlees, klaargemaakt op Filipijnse wijze, met azijn, knoflook en laurierblaadjes. Ook lekker met groenten, zoals hier met knapperige bimi, caulilini, de vrij nieuwe, lange dunne stammetjes bloemkool, en een handje shiitake. (Je kunt natuurlijk ook gewone broccoli en bloemkool gebruiken.)
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Leg de bimi en caulilini in een grote schaal en schenk er een volle waterkoker kokend water over. Laat 2 minuten staan, giet af en leg de groenten op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past.
Leg de shiitake erbij en roer de knoflook, laurierblaadjes, olie, azijn en sojasaus erdoor tot alles ermee bedekt is. Zet 25-30 minuten in de oven tot de bimi knapperig is en wat donkere plekjes krijgt.
Proef en voeg indien nodig extra zout toe, strooi de lente-uitjes erover en dien op met vers gekookte rijst.
300 g bimi (of broccoli)
150 g caulilini (lange bloemkoolstammetjes) of een kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
150 g shiitake, heel
3 tenen knoflook, geraspt
3 laurierblaadjes
2 el zonnebloem- of olijfolie
2 el Chinese of blanke azijn
1 el donkere sojasaus
OPDIENEN MET
3 lente-uitjes, in dunne ringen rijst
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.