Hoofdgerecht | 10 minuten | 2 personen
1 el arachideolie
1 kleine ui, in reepjes
1 wortel, in dunne plakjes
30 g champignons, in plakjes
12 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
1⁄2 tl zout
1⁄4 tl witte peper
4 eieren, losgeklopt
30 g erwten
1 tl sesamolie
Foeyonghai, of Chinees roerei zoals ik het noem, is afgeleid van een gerecht uit de Chinese provincie Guangdong. Het is moeilijk om
het woord voor woord te vertalen, maar in feite betekent het ‘licht gebakken eieren’. Het gerecht werd populair gemaakt in westerse landen waar het werd geserveerd als een opgerolde omelet, maar eigenlijk moet het geserveerd worden als een grof roerei.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, de wortel en de champignons toe zodra de wok goed heet is en roerbak 1 minuut. Schep de gamba’s erdoor en roerbak nog 40 seconden. Voeg dan het zout en de peper toe en hussel alles door elkaar. Zet het vuur lager en roer de eieren en de erwten erdoor. Blijf rustig roeren zodat het ei kan stollen. Zet het vuur uit, voeg de sesamolie toe, roer door en serveer direct.
1 el arachideolie
1 kleine ui, in reepjes
1 wortel, in dunne plakjes
30 g champignons, in plakjes
12 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
1⁄2 tl zout
1⁄4 tl witte peper
4 eieren, losgeklopt
30 g erwten
1 tl sesamolie
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.