Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
koolzaadolie, om in te frituren
kikkererwtenmeel, om te bestuiven
4 tortillaʼs, chapatiʼs of rumali rotiʼs
yoghurtsaus (zie pag. 9)
munt-koriandersaus (zie pag. 9)
sla (optioneel)
uien, in dunne ringen (optioneel)
VOOR DE KOFTA’S
1 grote aardappel, ca. 300 g, geschild en in blokjes
1 blik maïs à 400 g (of kook 2 verse grote maïskolven)
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 groene chilipeper, fijngehakt
3 el fijngehakte koriander
zout
Deze wrap is sappig! Er zit weliswaar veel saus in, maar de maïskofta’s kunnen dat wel hebben. Je kunt elke groentekofta gebruiken. Probeer de hara bhara kebabs (zie pag. 36) in plaats van maïskofta’s. Of wat dacht je van de vulling voor de vada pav (zie pag. 41)? Het belangrijkste is dat je alles strak oprolt, zodat niet alles op je schoot belandt! Ik moet er misschien bij vertellen dat ze erg in de smaak vielen toen ik deze maïskofta’s maakte tijdens de fotoshoot voor dit boek!
Kook voor de koftaʼs de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten in water gaar. Giet af en stamp fijn.
Stamp de maïs in een vijzel tot een pasta. Meng de maïs met de aardappelpuree, het chilipoeder, het komijnpoeder, de groene chilipeper en de koriander. Breng op smaak met zout en maak korte worstjes of kleine balletjes van het maïsmengsel.
Verhit een laag van ongeveer 10 cm koolzaadolie in een wok of grote pan tot 170 °C. Als je geen frituurthermometer hebt, laat dan wat van het maïsmengsel in de olie vallen. Als het begint te sissen en meteen boven komt drijven, kun je gaan frituren. Bestuif een kofta met het kikkererwtenmeel en leg in de olie. Herhaal met de rest. (Je moet de koftaʼs wellicht in porties bakken, afhankelijk van het formaat van de pan.) De koftaʼs zijn na ongeveer 3 minuten klaar als ze mooi bruin en warm zijn.
Bestrijk tot slot de tortillaʼs met flink wat yoghurtsaus en muntkoriandersaus en verdeel de koftaʼs erover. Je kunt eventueel ook wat sla, ui of iets anders toevoegen. Rol op en serveer.
MAAK HET VEGANISTISCH
Gebruik veganistische yoghurt in de recepten voor de sauzen.
koolzaadolie, om in te frituren
kikkererwtenmeel, om te bestuiven
4 tortillaʼs, chapatiʼs of rumali rotiʼs
yoghurtsaus (zie pag. 9)
munt-koriandersaus (zie pag. 9)
sla (optioneel)
uien, in dunne ringen (optioneel)
VOOR DE KOFTA’S
1 grote aardappel, ca. 300 g, geschild en in blokjes
1 blik maïs à 400 g (of kook 2 verse grote maïskolven)
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 groene chilipeper, fijngehakt
3 el fijngehakte koriander
zout
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.