Voorgerecht | 10 minuten | 2 personen
2 avocado’s
scheut arachide- of zonnebloemolie
peper en zout
200 g kerstomaatjes
2 el pindakaas met stukjes noot
½ tl rode wijnazijn
1 tl verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress
Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken. Verwijder de schil.
Bak de avocadohelften kort op hoog vuur om en om in een pan met een scheut olie. Kruid met peper en zout. Leg ze apart.
Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur in wat olie met een snufje peper en zout.
Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer kort tot een gladde vinaigrette. Dresseer de avocado’s en trostomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over. Werk af met blaadjes shiso cress.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.