Hoofdgerecht | 25 minuten | 4 personen
5 gedroogde shiitakes
300 g gedroogde eiernoedels
3 el lichte sojasaus
11⁄2 el oestersaus
1 tl sesamolie
2 tl suiker
11⁄2 el arachideolie
2 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
11⁄2 el geraspte gemberwortel
130 g bamboescheuten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
200 g verse oesterzwammen, kleingesneden
3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Week de shiitakes 15 minuten in 125 ml gekookt water tot ze zacht zijn. Verwijder de voetjes en snijd de hoedjes klein. Zeef het weekvocht en houd apart. Kook de eiernoedels in 2 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker plus het week- vocht.
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de bamboescheuten, shiitakes en oesterzwammen toe en bak 3-5 minuten tot ze gaar zijn. Giet de saus erbij en breng aan de kook. Voeg de noedels en lente-ui toe, roerbak tot ze warm zijn en serveer direct.
Wat drinken we erbij? Wijnadvies van De Grote Hamersma:
Jean Stodden, Spätburgunder – 2018
Veintisiete, Joven – 2019
Weingut Gröhl, Riesling trocken – 2018
5 gedroogde shiitakes
300 g gedroogde eiernoedels
3 el lichte sojasaus
11⁄2 el oestersaus
1 tl sesamolie
2 tl suiker
11⁄2 el arachideolie
2 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
11⁄2 el geraspte gemberwortel
130 g bamboescheuten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
200 g verse oesterzwammen, kleingesneden
3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.