Voorgerecht | 20 minuten | 4 personen
restje van 200 g vrij dikke kikkererwten- of bonenhummus, op kamertemperatuur
240 ml zonnebloemolie, om in te frituren
schijfjes citroen, kiemgroenten, tamari en gembersaus en/of geraspte rettich of radijs, voor erbij
VOOR HET
TEMPURABESLAG
70 g tarwebloem, gekoeld
110 ml ijskoud water
¼ tl kurkuma
zout, naar smaak
VOOR 6-8 HAPJES
Heb je troostrijk eten nodig? Maak dan deze romige, gefrituurde hummushapjes! Ze zijn vrij zwaar, maar soms heb je nu eenmaal behoefte aan iets goudkleurigs, krokants en vettigs.
Maak het beslag door met een garde de koude bloem door het ijskoude water te kloppen. Voeg de kurkuma en het zout toe en klop er snel door. Klop niet te lang; er mogen best klontjes in het beslag blijven. Voor knapperige tempura is het erg belangrijk dat je koude
ingrediënten gebruikt, niet te veel roert en het beslag meteen gebruikt.
Verhit de olie in een koekenpan. Schep de hummus op een eetlepel en laat het dan voorzichtig in het beslag glijden tot het er rondom mee bedekt is. Schep eruit, laat overtollig beslag eraf druipen en laat de hummus voorzichtig in de hete olie zakken.
Frituur tot het hapje lichtgoud van kleur is. Om te voorkomen dat ze te donker worden, kun je het beste een hapje per keer frituren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien meteen op met citroenschijfjes, kiemgroenten en een schaaltje tamari en gembersaus. Geraspte rettich of radijs zijn er ook lekker bij – ze maken gefrituurd eten beter verteerbaar.
restje van 200 g vrij dikke kikkererwten- of bonenhummus, op kamertemperatuur
240 ml zonnebloemolie, om in te frituren
schijfjes citroen, kiemgroenten, tamari en gembersaus en/of geraspte rettich of radijs, voor erbij
VOOR HET
TEMPURABESLAG
70 g tarwebloem, gekoeld
110 ml ijskoud water
¼ tl kurkuma
zout, naar smaak
VOOR 6-8 HAPJES
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.