Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
600 g gehakt, half-om-half
4 middelgrote eieren
100 g crackers of melbatoast, fijngemalen
2 el grove mosterd
1 el sambal
zout
1 klont boter
2 tenen knoflook, geraspt
½ ui, gesnipperd
2 el balsamicoazijn
wat jus, fond of een bouillonblokje
Meng het gehakt met de eieren, crackers, mosterd, sambal en een beetje zout tot een homogene massa en laat even staan. Doe wat boter in een pannetje en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur. Blus af met de balsamicoazijn en laat licht karamelliseren. Draai het vuur uit, laat afkoelen en voeg toe aan het gehakt.
Bak een klein beetje gehakt in een pannetje om te proeven of er nog wat zout in moet. Jonnies advies: de bal moet vooral niet te zout zijn.
Pers in je handen 4 dikke ballen en braad ze in de boter rondom bruin.
Doe vervolgens wat jus in de pan (of fond met een beetje water of een bouillonblokje met wat water) en laat de ballen in een minuut of 20 gaar sudderen.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.