Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen
1 ui, grof gesnipperd
4 teentjes knoflook
2 groene pepers
3 el tomatenpuree
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl foeliepoeder
1 tl fenegriekpoeder
1 tl zeezout
1 el olijfolie
2 bloemkolen, buitenste bladeren verwijderd, in grote roosjes
3 el amandelschaafsel
3 el (blanke) rozijnen
voor erbij
gehakte verse koriander
rijst, gekookt zoals aangegeven op de verpakking
limoenpickle (pot; o.a. toko)
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Begin met het maken van een heerlijke aromatische currypasta. Voeg de ui, de knoflook, de groene pepers, de tomatenpuree, de kurkuma, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het foeliepoeder, het fenegriekpoeder en het zeezout toe aan een blender. Pulseer kort en voeg genoeg water toe zodat er een vrij gladde pasta ontstaat.
Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe, bak 4 tot 5 minuten en voeg dan de bloemkoolroosjes toe.
Bak de bloemkool een paar minuten en bestrooi dan met het amandelschaafsel en de rozijnen.
Zet het vuur uit, dek de pan zorgvuldig af met aluminiumfolie en zet de pan 30 minuten onder in de oven.
Verwijder de aluminiumfolie na 25 minuten zodat de bloemkool aan de bovenkant bruin en nog lekkerder wordt.
Steek na 30 minuten een mes of spies in een van de roosjes om te controleren of de bloemkool gaar is. Zet de bloemkool een paar minuten terug in de oven als de roosjes nog hard zijn.
Serveer de bloemkool met wat gehakte koriander, rijst en limoenpickle.
1 ui, grof gesnipperd
4 teentjes knoflook
2 groene pepers
3 el tomatenpuree
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl foeliepoeder
1 tl fenegriekpoeder
1 tl zeezout
1 el olijfolie
2 bloemkolen, buitenste bladeren verwijderd, in grote roosjes
3 el amandelschaafsel
3 el (blanke) rozijnen
voor erbij
gehakte verse koriander
rijst, gekookt zoals aangegeven op de verpakking
limoenpickle (pot; o.a. toko)
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.