Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
4 heekfilets, ieder ongeveer 150 g
100 g chorizo, in blokjes van 2 cm
250 g cherrytomaten, gehalveerd
400 g bruine linzen uit blik, afgegoten
400 g cannellinibonen uit blik, afgegoten
50 g groene olijven, zonder pit
zeezout
100 ml extra vierge olijfolie 1 ingelegde citroen, fijngehakt
Erbij:
1 handvol verse koriander gemengde salade citroenpartjes
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Schik de heek, chorizo, cherrytomaten, linzen, bonen en olijven in een ovenschaal met hoge rand. Bestrooi de heek met zeezout en besprenkel alles met olijfolie.
Schep de gehakte ingelegde citroen vanaf de snijplank in een kom en verdeel die vanuit de kom over de ovenschaal.
Bak de visschotel 15 tot 20 minuten tot de vis gaar is en alles goudbruin is geworden.
Dien rechtstreeks vanuit de oven op. Bestrooi de visschotel met verse gehakte koriander en serveer hem met de gemengde salade en citroenpartjes.
Wat drinken we erbij? Wijnadvies van De Grote Hamersma:
La Tapa Loca, Verdejo – 2018
Domäne Wachau, Pinot Blanc – 2018
4 heekfilets, ieder ongeveer 150 g
100 g chorizo, in blokjes van 2 cm
250 g cherrytomaten, gehalveerd
400 g bruine linzen uit blik, afgegoten
400 g cannellinibonen uit blik, afgegoten
50 g groene olijven, zonder pit
zeezout
100 ml extra vierge olijfolie 1 ingelegde citroen, fijngehakt
Erbij:
1 handvol verse koriander gemengde salade citroenpartjes
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.