Hoofdgerecht | 70 minuten | 4 personen
4 zoete aardappels
extra vierge olijfolie
Misoboter:
7 el boter, op kamertemperatuur
1 el milde olijfolie
4 el witte miso (bij de toko en de grote supermarkten)
Garnering:
1 el zwarte sesamzaadjes
2 lente-uien, in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels en wrijf ze royaal in met olijfolie zodat ze glimmen.
Rooster ze in 45-60 minuten in de oven gaar. Draai ze halverwege de oventijd om (let op: de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel).
Meng alle ingrediënten voor de misoboter tot een gladde pasta.
Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en verdeel de misoboter erover.
Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui en serveer direct.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.