Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
6 courgettes
olijfolie
2-3 takjes tijm
1 bosje bladpeterselie
100 g rucola
50 g ontpitte groene olijven
200 g diepvriesdoperwten
biologische citroen
4 eieren
100 g feta
pimentpoeder
zout en peper
Verwarm de oven tot 210 graden. Snijd de courgettes in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olie en meng. Strooi de tijm erover en breng op smaak met zout en peper. Zet 15-20 minuten in de oven.
Meng driekwart van de courgettes (met bakvocht) met de rucola (bewaar wat voor het bestrooien) en de fijngehakte peterselie, de olijven, de helft van de doperwten, een scheutje citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper.
Schep hier de rest van de doperwten en courgettes doorheen. Verwarm de helft (maak van de rest een groene pesto) met 1 eetlepel olijfolie al roerend in een koekenpan, op laag vuur.
Maak met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren boven. Laat 3-4 minuten zachtjes bakken tot de eieren gestold zijn.
Bestrooi met de rucola, blokjes feta en wat pimentpoeder.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.