Nu nog open van woensdag tm zaterdag vanaf 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Jackfruit rendang

Hoofdgerecht | 85 minuten | 4 personen

Ingrediënten

560 g jonge jackfruit (2 blikken)
1 el arachideolie
1 portie boemboe rendang (zie pag. 38)
250 ml kokosmelk
200 ml kokosroom (toko)
2 daun salam (toko), gescheurd
5 djeroek poeroet (toko), gescheurd
2 serehstengels, gekneusd
4 el geraspte kokos
rijst, om erbij te serveren
1 limoen, ter garnering

Bereidingswijze

Ik zal er geen doekjes om winden. Dit gerecht is pittig. Een tikje brand-in-je-bek-pittig, maar dan nog nét goed. Lekker met witte rijst, of mijn favoriet: als vulling in een gestoomd broodje.

 

Spoel het jackfruit in een vergiet en laat uitlekken op een schone theedoek. Zorg dat het goed droogt.

 

Verhit de olie in een pan en fruit de boemboe aan. Voeg kokos- melk, kokosroom, daun salam, djeroek poeroet en sereh toe. Roer door. Laat 15 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.

 

Schep het jackfruit door de saus in de pan. Laat 45 minuten tot een uur zachtjes stoven, tot de rendang droog is en de room gaat karamelliseren. Blijf in de buurt en schep regelmatig om, zodat de boel niet aanbrandt.

 

Rooster intussen de kokosrasp in een droge koekenpan bruin en knapperig. Schep de rasp door de jackfruitrendang als die klaar is.

 

Serveer met rijst en een kneepje limoen, als tegenhanger voor de pit. Of gebruik als vulling in een gestoomd broodje (zie pag. 87)

Ingrediënten

560 g jonge jackfruit (2 blikken)
1 el arachideolie
1 portie boemboe rendang (zie pag. 38)
250 ml kokosmelk
200 ml kokosroom (toko)
2 daun salam (toko), gescheurd
5 djeroek poeroet (toko), gescheurd
2 serehstengels, gekneusd
4 el geraspte kokos
rijst, om erbij te serveren
1 limoen, ter garnering

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.