Hoofdgerecht | 20 minuten | 4 personen
600 g kalfsoester of -fricandeau (kamertemperatuur, niet te dun, moet rosé en sappig blijven)
1 sjalot
200 g shiitake
de blaadjes van 2 takjes salie
2 el olijfolie
25 g roomboter
2 tenen knoflook
250 ml rode (merlot)wijn
Verhit in een koekenpan de olijfolie en de roomboter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 5 minuten bruin en vanbinnen rosé. Neem het vlees uit de pan. Laat het in aluminiumfolie rusten.
Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Veeg de shiitake’s schoon (niet wassen), snijd het steeltje eraf en scheur ze grof.
Fruit in het bakvet de sjalot met de knoflook en de salieblaadjes 2 minuten. Voeg de shiitake’s toe en bak deze in 4 minuten gaar. Schep ze uit de pan.
Voeg de wijn toe, roer de aanbaksels los en laat tot een mooie jus inkoken.
Snijd het vlees in plakjes en leg op een schaal. Verdeel de shiitake’s erover en serveer met de merlotjus. Lekker met geroosterde spruitjes en pastinaak.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.