Hoofdgerecht | 120 minuten | 4 personen
500 g kippendijfilet
3 cm gember
2 tenen knoflook
3 el sake
2 el sojasaus
1 tl zout
neutrale olie om in te frituren
120 g maizena
1 limoen
Japanse mayonaise (kewpie)
Snijd de kippendijfilet in stukken van circa 25 gram (elke filet in vijf stukken) en doe in een kom. Rasp de gember en knoflook boven de kom en voeg de sake, soja en het zout toe. Roer goed door en laat 2 uur marineren. Langer mag ook.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 graden. Wentel de kip door de maizena tot elk stukje helemaal bedekt is. Schud de overtollige maizena eraf.
Frituur de kip goudbruin, knapperig en gaar. Doe dit in delen als je pan niet groot genoeg is. Laat de kip uitlekken op een bakrooster. Snijd de limoen in parten en knijp aan tafel over de kip uit.
Serveer met de Japanse mayonaise.
Dit recept verscheen eerder in Het Parool.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.