Nagerecht | minuten | 8 personen
3 eieren
175 g fijne kristalsuiker 1 tl vanille-extract
175 g bloem
150 g boter, gesmolten 1 tl bakpoeder
1 volle el ras el hanout 150 ml karnemelk
Voor de topping
75 g poedersuiker, gezeefd 3 tl rozenwater
een paar gedroogde eetbare
rozenblaadjes (o.a. natuurwinkel), ter garnering, optioneel
Ras el hanout is een bekroond specerijenmengsel met een aardse smaak, dus ik snap heel goed als je me voor gek verklaart dat ik met dit recept kom. Gelukkig kan ik melden dat deze cake een groot succes was. De rozenglazuur vult de kruidige smaak van de cake prachtig aan.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een broodvorm van 900 gram met bakpapier.
Klop de eieren met de fijne kristalsuiker in een grote mengkom glad. Klop dan het vanille-extract, de bloem, de gesmolten boter, het bakpoeder
en de ras el hanout erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg tot slot de karnemelk toe en roer er goed door.
Schenk het beslag in de broodvorm en bak 50 tot 55 minuten in de oven, tot een satéprikker of mes er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de vorm.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het rozenwater in een kleine kom glad. Strijk het glazuur over de afgekoelde cake. Bestrooi eventueel met de gedroogde rozenblaadjes.
3 eieren
175 g fijne kristalsuiker 1 tl vanille-extract
175 g bloem
150 g boter, gesmolten 1 tl bakpoeder
1 volle el ras el hanout 150 ml karnemelk
Voor de topping
75 g poedersuiker, gezeefd 3 tl rozenwater
een paar gedroogde eetbare
rozenblaadjes (o.a. natuurwinkel), ter garnering, optioneel
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.