Hoofdgerecht | 200 minuten | 4 personen
8 kippendijfilets
2 el olijfolie
2 uien, in partjes
3 tenen knoflook, grofgehakt
1 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 tl zoetpaprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl kaneel
½ tl kruidnagelpoeder
2 laurierblaadjes
200 g volle yoghurt
2 el citroensap
2 tomaten, in plakjes, om erbij te serveren
1 kleine rode ui, in dunne plakjes, om erbij te serveren
handvol korianderblaadjes, om erbij te serveren
handvol muntblaadjes, om erbij te serveren
6 volkoren wraps, om erbij te serveren
Ondanks dat dit op geen enkele manier traditionele shoarma is, waarvoor het vlees aan het spit geroosterd wordt, zorgt de verrukkelijke, gekruide saus ervoor dat de kip zo heerlijk en mals is dat die bijna smelt in je mond. Wikkel de kip met de tomaat, ui en kruiden in de tortilla – of serveer de kip met rijst voor een perfect geschikte glutenvrije variant.
Verwarm je slowcooker voor tot de hoge stand.
Verwijder het overtollige vet van de kippendijfilets. Snijd iedere filet in tweeën en bewaar de filets in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de uien 4 tot 5 minuten, al roerend om de stukjes van elkaar los te maken, tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, zoetpaprikapoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en laurierblaadjes toe en bak deze kruiden en specerijen tot de specerijen hun geur verspreiden.
Voeg 2 eetlepels water toe en roer om de vastzittende stukjes los te maken. Haal de pan van het vuur, roer de yoghurt en het citroensap door de saus en schep alles
in de slowcooker.
Voeg de kippendijfilets toe aan de saus en duw de kip in de saus zodat die grotendeels ondergedompeld is. Leg het deksel op de pan en stoof de kip 2 uur.
Roer goed door en leg snel het deksel terug op de pan om te voorkomen dat er te veel warmte verloren gaat. Stoof nog 1 uur, tot de kip zeer mals is en makkelijk uit elkaar valt.
Gebruik een schuimspaan om de kip naar een serveerschaal over te brengen en schep wat saus op de kip.
Serveer de ‘shoarma’ met tomaten, rode ui, verse kruiden en wraps. Laat iedereen zijn eigen ‘broodje shoarma’ maken.
8 kippendijfilets
2 el olijfolie
2 uien, in partjes
3 tenen knoflook, grofgehakt
1 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 tl zoetpaprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl kaneel
½ tl kruidnagelpoeder
2 laurierblaadjes
200 g volle yoghurt
2 el citroensap
2 tomaten, in plakjes, om erbij te serveren
1 kleine rode ui, in dunne plakjes, om erbij te serveren
handvol korianderblaadjes, om erbij te serveren
handvol muntblaadjes, om erbij te serveren
6 volkoren wraps, om erbij te serveren
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.