Bijgerecht | 5 minuten | 6 personen
5 g verse munt
300 g labneh
1 tl zout
2 lente-uitjes, fijngesneden
5 kerstomaatjes, elk in 8 stukjes
VOOR ERBIJ
extra vierge olijfolie
takjes munt
2-3 kerstomaatjes, in vieren
Het maken van labneh kost tijd, omdat je romige yoghurt laat uitlekken in een kaasdoek. Het resultaat lijkt op een gladde, romige kaas met een volle smaak, vergelijkbaar met die van hangop (maar dan wat hartiger). Je kunt heel goede kant-en-klare labnehs kopen, en als je het niet kunt vinden, kun je ook roomkaas gebruiken. Het enige wat je moet doen voor deze dipsaus is de munt, lente-uitjes en kerstomaten door de labneh roeren, de saus in een schaaltje scheppen, met olijfolie besprenkelen en opdienen. De superfrisse smaken passen perfect bij warm en knapperig pitabrood.
Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Doe ze in een kleine schaal en schep de labneh, het zout, de lente-uitjes en kerstomaten erdoor.
Roer alle ingrediënten flink door elkaar tot het tomatensap vrijkomt en alles goed vermengd is.
Schep het mengsel in een schaaltje en maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden. Schenk daar wat olijfolie in en leg een paar muntblaadjes en in vieren gesneden kerstomaatjes langs de rand.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.