Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen
– 10 pakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
– 400 g pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
– 2 preien
– 250 ml kookroom
– 150 g geraspte oude kaas
– olie naar keuze
– zout en peper
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar op het werkblad te leggen.
– Kook de pompoenblokjes 5 minuten en giet ze af. Was de preien grondig en snijd ze in ringen.
– Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de pompoen en de prei 5 minuten. Voeg de kookroom en de kaas toe en roer goed door.
– Schep de vulling in een grote ronde of rechthoekige ovenschaal. Maak een bol deeg van de plakjes bladerdeeg en rol uit met een deegroller.
– Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en leg het bladerdeegvel over de schaal. Druk de kanten iets over de rand en snijd het overtollige deeg weg.
– Maak daar weer een bolletje van, rol uit tot een plak en snijd er met een mes blaadjes uit. Druk deze op de bovenkant van de reuzenpastei.
– Zet in de oven en bak 30 minuten tot de pastei goudbruin is.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.