Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
150 g bakchorizo
6 el olijfolie + extra om in te bakken
1 zoete ui, fijngesneden
½ venkel, fijngesneden (houd venkelloof apart)
3 teentjes knoflook, fijngesneden
3 el verse tijm
3 tomaten, ontveld en grof gehakt
zeezout en vers gemalen peper
100 ml witte wijn
150 ml kippenbouillon
2 sneetjes zuurdesembrood, in grove kruimels
400 g linguine
2 el gezouten boter
4 el platte peterselie, fijngesneden
100 g Parmezaanse kaas
Druk het vlees uit de worstjes en bak het aan in wat olijfolie. Voeg de zoete ui en de venkel toe en bak even mee. Bak de knoflook, de tijm en de tomaten ook even mee. Kruid met zout en peper. Blus af met de witte wijn en laat deze ongeveer tot een kwart inkoken. Voeg de kippenbouillon toe en stoof alles in 15-20 minuten tot een mooie ragout.
Bak het broodkruim in een pan met wat olijfolie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de linguine beetgaar in gezouten water. Giet af.
Meng de linguine voorzichtig door de ragout. Besprenkel met 6 el olijfolie. Voeg de boter en de peterselie toe en roer alles mooi om.
Rasp de Parmezaanse kaas erover en werk af met het venkelloof en het broodkruim.
150 g bakchorizo
6 el olijfolie + extra om in te bakken
1 zoete ui, fijngesneden
½ venkel, fijngesneden (houd venkelloof apart)
3 teentjes knoflook, fijngesneden
3 el verse tijm
3 tomaten, ontveld en grof gehakt
zeezout en vers gemalen peper
100 ml witte wijn
150 ml kippenbouillon
2 sneetjes zuurdesembrood, in grove kruimels
400 g linguine
2 el gezouten boter
4 el platte peterselie, fijngesneden
100 g Parmezaanse kaas
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.