Voorgerecht | 30 minuten | personen
100 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
250 g groene of rode linzen
1½-2 liter heet water
1 middelgrote aardappel, in stukjes
1 bosje (ongeveer 100 g) snijbiet, in stukjes
½ tl zwarte peper
1½ tl zout
6 tenen knoflook, geperst
grote handvol verse koriander, grof gesneden
sap van 1 citroen
Deze soep is vooral populair in Libanon en erg gezond. Als je kip of lamsvlees toevoegt, is dit een complete maaltijdsoep. De soep is eenvoudig klaar te maken en overal worden andere ingrediënten gebruikt. De linzen, het hoofdingrediënt, kunnen rood of groen zijn – dat doet er niet toe – en je hoeft ze niet eerst te weken dus binnen een half uur kan deze soep op tafel staan.
Verhit de helft van de olijfolie in een middelgrote pan en fruit de ui ongeveer 5 minuten tot deze zacht is. Roer de linzen door de ui en olie en bak 1 minuut mee.
Schenk het hete water erbij, leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten zacht koken tot de linzen halfgaar zijn. Voeg de aardappel, snijbiet, peper en het zout toe, leg het deksel weer op de pan en laat nog 10-15 minuten zacht koken tot ze linzen helemaal gaar zijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roer de knoflook erdoor. Fruit tot de knoflook goudkleurig is – dat duurt niet lang, dus houd goed in de gaten – en voeg de koriander toe. Roer dit mengsel meteen door de soep en laat 2-3 minuten meekoken.
Schenk het citroensap erbij en laat nog een minuut koken. Dien meteen op of pureer de soep eerst als je dat wilt.
100 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
250 g groene of rode linzen
1½-2 liter heet water
1 middelgrote aardappel, in stukjes
1 bosje (ongeveer 100 g) snijbiet, in stukjes
½ tl zwarte peper
1½ tl zout
6 tenen knoflook, geperst
grote handvol verse koriander, grof gesneden
sap van 1 citroen
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.