Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen
2 el olijfolie, plus extra om erbij te serveren
1 ui, fijngesnipperd
120 g walnoten, fijngehakt + extra om erbij te serveren
1 tl zoutvlokken
1 el fenegriekpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kerriepoeder
30 ml rodewijnazijn
800 g (2 blikken) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
3 el gehakte korianderstengels + blaadjes ter garnering
3 el gehakte muntstengels + blaadjes ter garnering
500 ml groentebouillon
3-4 tenen knoflook, geperst
Verwarm de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Bak de ui tot hij sist, leg het deksel op de pan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur.
Voeg de walnoten, zoutvlokken, fenegriek-, kerrie- en korianderpoeder toe en roer zo’n 4 minuten.
Voeg de rodewijnazijn toe en laat iets inkoken. Roer de kidneybonen erdoor. Bak de bonen, al scheppend en duwend met een houten lepel, tot ze uit elkaar vallen en zacht zijn. Voeg de koriander- en muntstengels toe en roer tot ze zachter worden.
Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat op middellaag vuur 15 minuten koken.
Roer vlak voor het opdienen de knoflook erdoor. Proef of de lobio op smaak is en voeg eventueel wat witte peper, zout of azijn toe. Besprenkel de lobio met olijfolie en bestrooi met walnoten, munt- en korianderblaadjes.
Serveer met maisbrood, stokbrood of focaccia.
2 el olijfolie, plus extra om erbij te serveren
1 ui, fijngesnipperd
120 g walnoten, fijngehakt + extra om erbij te serveren
1 tl zoutvlokken
1 el fenegriekpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kerriepoeder
30 ml rodewijnazijn
800 g (2 blikken) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
3 el gehakte korianderstengels + blaadjes ter garnering
3 el gehakte muntstengels + blaadjes ter garnering
500 ml groentebouillon
3-4 tenen knoflook, geperst
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.