Nu nog open van woensdag tm zaterdag vanaf 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Massaman beef curry

Hoofdgerecht | minuten | 6 personen

Ingrediënten

800 g runderriblappen of hals- lap, in stukken van 4 x 4 cm
150-200 ml massamancurrypasta
2 gele uien, in partjes
3 el vissaus
2 el palmsuiker of ruwe rietsuiker
2 blikken kokosroom van 400 ml 2 el tamarindepasta, optioneel
6 aardappels, geschild en in grote stukken
200 ml water, optioneel neutrale koolzaadolie koriander, ter garnering zout

Bereidingswijze

Met kruiden als kardemom, komijn, steranijs en kaneel verraadt massamancurry duidelijke invloeden uit India en Maleisië. De smaak onderscheidt zich van de gewone rode curry en panengcurry: massaman smaakt gewoon naar Indiase gele curry. Ik houd ervan om ze af te wisselen omdat je na een paar paneng-curry’s snel uitgekeken kunt raken op dezelfde kruiden. Door massamancurry gaat altijd aardappel, die alle lekkere kruiden opneemt uit de romige saus. Eigenlijk zijn de aardappels een dag later het lekkerst, wanneer ze goed gema- rineerd zijn met saus en kruiden. In de keuken stop ik koude piepers uit de saus vaak zo in mijn mond, zo lekker is het. Je houdt bijna altijd kruidenpasta over; die kun je twee weken in de koelkast bewaren of invriezen. Je kunt hem gebruiken voor andere gerechten; ik maak er vaak droge curry of zelfs soep van.

 

1. Verwarm de oven voor tot 150 °C.

 

2. Braad het vlees in een braadpan met olie op matig vuur aan. Wanneer het vlees gebruind is, voeg je de currypasta toe. Laat even fruiten om de smaken vrij te laten komen.

 

3. Voeg de ui, vissaus, suiker, kokosroom en eventueel tamarindepasta toe. Leg een deksel op de pan en laat zachtjes 2,5 uur sudderen in de oven of even lang op laag vuur op het fornuis.

 

4. Voeg de aardappel toe en verdun even- tueel met water. Laat nog eens 1 uur sudderen met het deksel op de pan, in de oven of op het vuur, totdat de aardappel zacht is. Indien nodig laat je de curry op het laatst nog even inkoken zonder dek- sel. Breng op smaak met zout en garneer met koriander.

 

5. Serveer er rijst bij en eventueel een kom- kommersalade met rijst.

 

 

Ingrediënten

800 g runderriblappen of hals- lap, in stukken van 4 x 4 cm
150-200 ml massamancurrypasta
2 gele uien, in partjes
3 el vissaus
2 el palmsuiker of ruwe rietsuiker
2 blikken kokosroom van 400 ml 2 el tamarindepasta, optioneel
6 aardappels, geschild en in grote stukken
200 ml water, optioneel neutrale koolzaadolie koriander, ter garnering zout

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.