Hoofdgerecht | 15 minuten | 3 personen
340 g tempé
3 el plantaardige olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el geraspte verse gemberwortel 75 ml hoisinsaus (zie pag. 154 of
gebruik kant-en-klare)
1 tl sesamolie
1 el sesamzaad, geroosterd
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
Tempé heeft een fantastische textuur: het is veel steviger dan tofu, omdat tempé van de volledige sojaboon wordt gemaakt. Eenmaal gebakken wordt tempé krokant en werkt hij in een saus als een spons. De rijke hoisinsaus is perfect voor dit gerecht: de tempé wordt zoet, hartig en pittig en krijgt een krokant laagje. En wanneer je er tot slot sesamzaad over hebt gestrooid, nemen de smaakdimensies helemaal een vlucht.
Snijd de tempé in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de tempé rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de resterende olie samen met de knoflook en de gember toe en bak 20 tot 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de gebakken tempé en de hoisinsaus toe en roerbak 3 minuten. Schep in een kom, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de lente-ui.
340 g tempé
3 el plantaardige olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el geraspte verse gemberwortel 75 ml hoisinsaus (zie pag. 154 of
gebruik kant-en-klare)
1 tl sesamolie
1 el sesamzaad, geroosterd
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.