Hoofdgerecht | 55 minuten | 2 personen
400 g scharrelkippendijfilets, gehalveerd
350 g babyaubergines, gehalveerd
3 banaansjalotten, gepeld, gehalveerd
2,5 cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, geraspt
2 el sesamolie
2 volle el miso
1 el honing
1 tl chilivlokken 1 el sesamzaad
DRESSING
geraspte schil en sap van
1 biologische limoen 1 el sesamolie
1 el sojasaus
OPDIENEN MET
3 lente-uitjes, in dunne ringen witte rijst
Ik denk dat dit mijn favoriete kipgerecht is uit dit boek. Ik heb er verschillende versies van geprobeerd voor ik op deze uitkwam, met precies de juiste verhouding specerijen, miso, chilipeper en honing. Ik eet de kip soms rechtstreeks uit de braadslede en als mijn hondje geluk heeft mag zij ook een klein stukje.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Leg de gehalveerde kippendijfilets, aubergi- nes en sjalotten in een braadslede. Roer de gember, knoflook, sesamolie, miso, honing, chilivlokken en het sesamzaad in een kom- metje door elkaar en verdeel het over de aubergines en vooral de kip.
Zet 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.
Roer de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en sojasaus door elkaar en schenk deze dressing over de kip en aubergine. Be- strooi met de lente-uitjes en dien heet op met vers gekookte witte rijst.
400 g scharrelkippendijfilets, gehalveerd
350 g babyaubergines, gehalveerd
3 banaansjalotten, gepeld, gehalveerd
2,5 cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, geraspt
2 el sesamolie
2 volle el miso
1 el honing
1 tl chilivlokken 1 el sesamzaad
DRESSING
geraspte schil en sap van
1 biologische limoen 1 el sesamolie
1 el sojasaus
OPDIENEN MET
3 lente-uitjes, in dunne ringen witte rijst
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.