Hoofdgerecht | 20 minuten | 4 personen
BBQ 120 °C, indirect
400 g rundergehakt (geen magere)
1⁄2 tl zeezout
1 el fijngehakte knoflook
1⁄2 tl versgemalen zwarte peper
1⁄2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde peterselie
20 g Parmezaanse kaas, geraspt
60 ml melk
1 ei, losgeklopt
30 g gekruid paneermeel
je favoriete BBQ-rub (bijvoorbeeld die van pag. 245)
20 plakken ontbijtspek je favoriete BBQ-saus
(bijvoorbeeld die van pag. 247)
honing
Verder nodig:
plate setter
cocktailprikkers
Wat rundergehakt (moooeeeh) in een balletje met een spekje (oink) er omheen. Dat klinkt als een ontzettend goed idee. Moink balls zijn een moderne klassieker op de BBQ. In één hap vind je gehakt, spek, rub, saus en rook.
Meng het gehakt met zeezout, knoflook, zwarte peper, oregano, peterselie, Parmezaanse kaas, melk, ei en paneermeel.
Maak balletjes ter grootte van een golfbal en rol deze door de BBQ-rub. Omwikkel de balletjes met spek en steek er cocktailprikkers in.
Meng de BBQ-saus met de honing (twee delen saus, één deel honing).
Leg de balletjes op het rooster boven een plate setter en laat deze ongeveer 45 minuten tot 1 uur op The Bastard liggen.
Smeer de saus over de balletjes en laat ze nog 30 minuten garen op The Bastard.
BBQ 120 °C, indirect
400 g rundergehakt (geen magere)
1⁄2 tl zeezout
1 el fijngehakte knoflook
1⁄2 tl versgemalen zwarte peper
1⁄2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde peterselie
20 g Parmezaanse kaas, geraspt
60 ml melk
1 ei, losgeklopt
30 g gekruid paneermeel
je favoriete BBQ-rub (bijvoorbeeld die van pag. 245)
20 plakken ontbijtspek je favoriete BBQ-saus
(bijvoorbeeld die van pag. 247)
honing
Verder nodig:
plate setter
cocktailprikkers
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.