Hoofdgerecht | 170 minuten | 4 personen
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
2 tl groentebouillonpoeder
2 tl maïzena
2 tl donkere sojasaus
kleine handvol dragonblaadjes
grote handvol bladpeterselie, fijngehakt
zout en peper
200 g champignons
200 g kastanjechampignons
10 g gedroogde porcini, gesneden
125 g zure room light
300 g volkorenspaghetti
50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, om erbij te serveren
Paddenstoelen kunnen met ongeveer dezelfde ingrediënten als rundvlees worden gecombineerd, denk aan tomaten, rode wijn en kruiden met een sterke smaak. Ik zou waarschijnlijk tere paddenstoelsoorten zoals de oesterzwam en enoki hier niet gebruiken, omdat die geen baat hebben bij slowcooking, terwijl de stevigere champignons en kastanjechampignons dat wel hebben. Serveer voor een glutenvrije maaltijd de ragù met aardappelpuree of polenta in plaats van pasta.
Verwarm je slowcooker voor tot de hoge stand.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Fruit de ui en knoflook hierin een paar minuten. Haal de pan van het vuur en roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, groentebouillonpoeder, maïzena, donkere sojasaus, dragonblaadjes, het grootste deel van de bladpeterselie (bewaar een klein beetje om op het eind over de ragù te strooien) en 60 ml water door de ui en knoflook. Breng ruim op smaak met zout en peper en schep alles in de pan van de slowcooker.
Voeg de champignons, kastanjechampignons en gedroogde porcini toe en roer goed door. Leg het deksel op de pan en kook de ragù 2 uur, tot de paddenstoelen gaar zijn en de saus gebonden en vol is.
Roer de zure room door de saus, werk snel om te voorkomen dat er te veel warmte verloren gaat. Leg het deksel op de pan en kook de saus nog 30 minuten
Kook tegen het einde van de bereidingstijd de volkorenspaghetti in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de spaghetti goed uitlekken.
Serveer de paddenstoelenragù met spaghetti, bestrooid met Parmezaanse kaas en de achtergehouden bladpeterselie.
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
2 tl groentebouillonpoeder
2 tl maïzena
2 tl donkere sojasaus
kleine handvol dragonblaadjes
grote handvol bladpeterselie, fijngehakt
zout en peper
200 g champignons
200 g kastanjechampignons
10 g gedroogde porcini, gesneden
125 g zure room light
300 g volkorenspaghetti
50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, om erbij te serveren
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.