Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
500 g cherrytomaatjes
2 tenen knoflook, in plakjes
2 + 1 el extra vergine olijfolie
200 g doperwten (koelvers of diepvries)
400 g pappardelle of tagliatelle
1 bol buffelmozzarella
½ bosje basilicum
1½ el kappertjes
Zet de oven op 200 graden. Doe de cherrytomaatjes in ovenvaste schaal met de knoflook, 2 el olijfolie, peper en zout en meng. Zet in de voorverwarmde oven en rooster zo’n 8 min tot de velletjes van de tomaten beginnen te barsten, schep halverwege een keer om.
Kook ondertussen de doperwten in gezouten water zo’n 5 min. Giet af en spoel ze onder koud, stromend water. Zet het water voor de pappardelle op: minstens 2 liter met flink wat zout. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en laat ze uitlekken. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
Kook de pappardelle al dente, giet het water af en doe de pasta terug in de pan. Schep de tomaatjes (met de olijfolie en knoflook), de doperwten, kappertjes en wat zout door de warme pasta. Voeg de mozzarella en de overgebleven olijfolie toe en schep voorzichtig om. Verdeel de pasta over de borden, maal er wat verse zwarte peper overheen en garneer met de basilicum.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.