Voorgerecht | 20 minuten | 4 personen
1 el zonnebloemolie
1 ui, grof gehakt
500 g gekruide passata
300 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
4 el gedroogde, eivrije pastavormpjes (bijvoorbeeld schelpjes)
800 ml hete groentebouillon (blz. 212)
flinke snuf zeezout en zwarte peper
Dit eenvoudige Italiaanse boerengerecht betekent letterlijk ‘pasta en bonen’, maar het lijkt meer op een soep dan op een stoofpotje. Je kunt voor deze soep gewoon je voorraadkast leegtrekken. Hij staat bovendien binnen 20 minuten op tafel; dit is er dus een om op je lijstje met eenvoudige soeprecepten te zetten!
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui 5 minuten, tot hij zacht is.
Voeg de passata, cannellinibonen, pastavormpjes en groentebouillon toe en laat alles 15 minuten sudderen, tot de pasta zacht is.
Haal de pan van het vuur en breng de soep tot slot op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
Tip: Als je geen gekruide passata in je voorraadkast hebt staan, voeg dan 1 theelepel gedroogde oregano aan de ui toe en gebruik gewone passata.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.