Hoofdgerecht | 15 minuten | 4 personen
300 g spaghetti
zout
2 el + extra olijfolie
2 el boter
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 ansjovisfilets, fijngesneden
100 g verse zeewier
zeekraal of lamsoren
10 g dragon, fijngesneden
200 g cherrytomaten, gehalveerd
½ tl chilivlokken
8 el ovengedroogd broodkruim of panko
zwarte peper
Breng ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit intussen in een flinke steelpan op middelhoog vuur 2 el olijfolie met de boter en fruit er de knoflook en de ansjovis in. Zet het vuur laag en voeg de zeewier, dragon, cherrytomaten en de chilivlokken toe. Bak ongeveer 3 minuten mee.
Verhit nog wat olijfolie in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak het broodkruim in 3 minuten goudbruin en krokant. Strooi er wat zout over. Neem het broodkruim met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de pasta af en voeg direct toe aan het cherrytomaten-mengsel. Roer goed door en breng royaal op smaak met zwarte peper. Verdeel de pasta over de borden en garneer met het krokante broodkruim.
300 g spaghetti
zout
2 el + extra olijfolie
2 el boter
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 ansjovisfilets, fijngesneden
100 g verse zeewier
zeekraal of lamsoren
10 g dragon, fijngesneden
200 g cherrytomaten, gehalveerd
½ tl chilivlokken
8 el ovengedroogd broodkruim of panko
zwarte peper
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.