Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
395 g tempé, in reepjes van 1 x 2 cm
250 ml zonnebloemolie
3 tl ketjap manis
1 tl knoflookpoeder
1 el agavesiroop
1 tl gemalen cayennepeper
1 el sojasaus
2 tl tomatenpuree
½ madame-jeanette, fijngehakt (optioneel)
4 harde of zachte broodjes naar keuze
lekker met
rodekool op zuur (zie p. 206)
veldsla
chilipepers
bietensaus (zie p. 193)
Deze crunchy en spicy tempé is niet uit mijn keuken weg te denken. Het smaakt perfect op een pistoletje of op een snee getoast stevig brood. Maar deze bite doet het ook erg goed als bijgerechtje.
Verhit op middelhoog vuur 0,5 centimeter olie in een diepe koekenpan. Bak de tempé in de olie tot deze goudbruin is. Schep de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Zet de koekenpan even opzij voor later.
Roer voor de saus de ketjap, knoflookpoeder, agavesiroop, cayennepeper, sojasaus, tomatenpuree en madame-jeanette door elkaar in een kom.
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tempé en de saus toe en bak 2 minuten.
Laat de tempé afkoelen en serveer deze op de opengesneden broodjes met veldsla, rodekool op zuur, chilipepers en de bietensaus.
395 g tempé, in reepjes van 1 x 2 cm
250 ml zonnebloemolie
3 tl ketjap manis
1 tl knoflookpoeder
1 el agavesiroop
1 tl gemalen cayennepeper
1 el sojasaus
2 tl tomatenpuree
½ madame-jeanette, fijngehakt (optioneel)
4 harde of zachte broodjes naar keuze
lekker met
rodekool op zuur (zie p. 206)
veldsla
chilipepers
bietensaus (zie p. 193)
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.