Bijgerecht | 35 minuten | 4 personen
150 g boekweitmeel (plus extra voor het bestuiven)
210 g speltmeel
1 tl bakpoeder
300 g yoghurt
1 tl zeezoutvlokken
½ tl versgemalen zwarte peper
30 g boter, gesmolten
Doe het boekweit- en speltmeel in een grote kom en voeg de rest van de ingrediënten behalve de gesmolten boter toe. Kneed het met je handen tot een deeg.
Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur. Leg het deeg op een met meel bestoven werkvlak, kneed het 3 minuten en maak er acht balletjes van.
Rol de balletjes uit met een deegroller tot een ovale vorm van circa 16 x 10 centimeter en een dikte van 2-3 millimeter.
Gril drie broodjes tegelijk als dat past, 2 minuten per kant, tot ze geschroeid en opgezwollen zijn. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter. Houd ze warm op een bord in de oven op lage temperatuur terwijl je de rest bereidt.
Tip: Deze leuke kleine platbroden zijn perfect voor bij het ontbijt met een gebakken ei. Van het deeg kun je ook pizza maken (zie blz. 104).
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.